Wednesday, November 30, 2011

“Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan.”


 “Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji.” ~ La Roche“Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan.”
KATAKAN TIDAK PADA ROKOK

;;;JNGAN MEROKOK..jangan bahayakan nyawa anda dan orang yg anda sayangi dengan hebusan asap rokok yg boleh membunuh manusia yg tidak berdosa.UBAHLAH sikap anda dan rasa MACHO kononyer kerana ROKOK.
hujan

     malam ni hujan masih mencurah2..alhamdulilah rezeki yg turun dari langit untuk bumi atas kehendak tuhan yg maha agung.terima kasih ya Allah atas rezeki ini...moga kehadiran hujan ini memberi rahmat keatas seluruh umat manusia..rahmat mu x pernah putus untuk hamba2 mu